Pages

Friday, June 3, 2011

Mengembalikan apa yang telah mati~

Ohayo gozaimasu!O genki desu ka?anata wa tabemasu ka? soo,soo ak da lama berhenti study Japanese ni.Da setahun setengah da kot.Banyak da lupa,haish.Tapi entah kenapa time cuti ni tergerak plak hati nak study balik.Tapi masih tak sehebat dulu ar,tengah usaha ni.

Sehubungan dengan itu,tergerak juga lah hati ak nak melukis balik,kalau dulu nak lukis stail anime ngan manga ni senang je,tapi sebab da lama berhenti,skill pun da kurang.Nasihat saya kepada sesiapa yang ada skill,ada kebolehan nak buat sesuatu benda jangan berhenti wat bende tu tiba-tiba dalam jangka masa yang lama,nanti skill hilang,tau!

Hm,ni lukisan ak 2 tahun lepas,cantik tak?:


Hm,ramai yang tak percaya ak yang lukis, -_-"
Anyway,kenal tak ni watak spe dalam anime pe?

Beberapa hari lepas ade la gak try lukis lagi tapi first try buruk sangat!malu nak tunjuk! -_-"
Selepas wat beberapa inspection,ni hasil second try:

Tapi agak tak puas hati la dengan bentuk muka dye,sumthing wrong lah~ Lepas tu untuk third attempt nak lukis muka perempuan plak:

kireimasen yo!kanashii ne?

Kuso! langshung tak jadi!lepas tu ingatkan nak kembali ke watak lelaki untuk fourth attempt:

Urm,rasenye yang spoil nisbah muka je,yang atas kurang panjang,yang bawah terlalu lebar.
Onegai,watashi no te,onegai!
Dengan semangat yang jitu,melangkah ke fifth attempt!:

Maa,maa!Kore wa kawaii desu ne? 

Hm,camni baru la puas hati,tapi still banyak yang nak kene praktis la.
Bahasa jepun pun sama,kena banyak praktis.
Kalau ade salah silap tolong betulkan ye sesiapa yang tahu! :D
Maa,sayonara!
Ja,mata itsuka ne!

4 comments:

afiefah hooplaa said...

woah. asal aq ta penah taw kau pndai mlkis? aishh.. -_-'

kuro96inlaila said...

haha,berita x sampai agaknyer! :D

Anonymous said...

漫画家
wwwwww.....

kuro96inlaila said...

iie,kono e wa warui desu.